"Onko sairaanhoitopiirin säännöissä hiomisen varaa?"

30.03.2015

AAMUSET

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) maksoi 19 000 euroa sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtosen syntymäpäivien kuluja vuosi sitten. Lehtosen 60-vuotisjuhlat järjestettiin 11. huhtikuuta. Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Piia Elo (sd.) hyväksyi syntymäpäivien kustannuksia kuntayhtymän edustustilaisuutena.

Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen Heikki Tamminen (ps.) jätti asiasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle toukokuussa. Hän perusteli kantelua sillä, ettei hallitusta oltu informoitu rahan käyttämisestä Lehtosen syntymäpäiväjuhliin. Tamminen paheksui kantelussaan toimintatapaa, jossa päätös tehtiin vain Elon ja Lehtosen kesken.

Eduskunnan oikeusasiamies on antanut ratkaisunsa. Oikeusasiamies ei näe tarvetta toimenpiteisiin. Sairaanhoitopiirin johtajan tai hallituksen puheenjohtajan ei katsota toimineen väärin. Kuntayhtymän toimintasäännön mukaan hallituksen puheenjohtajalla on valta hyväksyä piirin johtajan edustus- tai sidosryhmäkuluja, jollaiseksi tämäkin katsottiin.

– Oikeusasiamies on tutkinut asian. Elo ja Lehtonen ovat sen mukaan toimineet sääntöjen puitteissa. Pääasia on, että tämä asia on selvitetty. Kun nyt kerran on toimittu sääntöjen mukaisesti, lienee syytä kysyä, onko sairaanhoitopiirin säännöissä hiomisen varaa, pohtii Tamminen.

– En kiukuttele oikeusasiamiehen päätöksestä missään nimessä. Sääntöjen mukaisuus ja kohtuullisuus ovat tässä tapauksessa kuitenkin eri asia. Toivon, että jatkossa harkitsemme rajaa hallituksen puheenjohtajan valtuuksiin, jotta sairaanhoitopiirin hallitus voi yhdessä päättää tämän suuruusluokan asioista.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
30.03.2015"Onko sairaanhoitopiirin säännöissä hiomisen varaa?"
24.10.2014Perussuomalaisten Tamminen: Onko Salon talousarvioesitys realistinen?
24.10.2014Tamminen Jussi Halla-ahon kotimaan avustajaksi
24.10.2014Salon valtuusto hyväksyi Huso-Pöylän tuulivoimapuiston
08.05.2014V-S:n sairaanhoitopiirin perussuomalaiset: Luottamus hallituksen puheenjohtajaan horjuu
06.06.2013Salon perussuomalaiset haluavat