Perussuomalaisten Tamminen: Onko Salon talousarvioesitys realistinen?

24.10.2014

Salon Seudun Sanomat 23.10.2014 17:47:01

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Tamminen pelkää, ettei kaupunginjohtajan esittämä Salon talousarvio vuodelle 2015 ole realistinen.

– Toivon ehdottomasti parasta, mutta talousasioissa ei toivo riitä. Budjetin pitää olla realistinen ja mieluummin vaikka turhan pessimistinen kuin yltiöoptimistinen. Tällöin pystymme mitoittamaan tarvittavat toimet oikein, Tamminen kuvaa.

Tamminen epäilee varsinkin henkilöstökulujen toteutumista.

–Hallintokuntien esityksien henkilöstökulut ovat viisi miljoonaa euroa suuremmat, kuin mitä kaupunginjohtaja esittää. On hienoa, jos tämä voidaan toteuttaa niin sanotuilla pehmeillä toimilla vaikka eläköitymisten kautta, mutta aika näyttää miten käy. Toivon vain, ettei silloin ole taas liian myöhäistä.

Perussuomalaiset ovat väläyttäneet valtuustossa yt-neuvotteluita, joilla etsittäisiin pysyvää ratkaisua henkilöstökulujen kuriin saamiseksi.

–Lomautukset ovat aina huono vaihtoehto. Niillä voi säästää vuosittain väliaikaisena pakkokeinona, mutta palvelut kärsivät. Minä haluaisin uuden organisaation perkuukierroksen, jossa jokainen tarve kartoitettaisiin alhaalta ylös. Tämä ei todellakaan tarkoita tekevien käsien irtisanomisia, jopa päinvastoin, Tamminen täsmentää.

Tamminen kokee, että edellinen organisaatiomuutos epäonnistui. Hän huomauttaa, että kaupunginjohtajankin talousarvioesityksellä tase on syöty loppuun.

30.03.2015"Onko sairaanhoitopiirin säännöissä hiomisen varaa?"
24.10.2014Perussuomalaisten Tamminen: Onko Salon talousarvioesitys realistinen?
24.10.2014Tamminen Jussi Halla-ahon kotimaan avustajaksi
24.10.2014Salon valtuusto hyväksyi Huso-Pöylän tuulivoimapuiston
08.05.2014V-S:n sairaanhoitopiirin perussuomalaiset: Luottamus hallituksen puheenjohtajaan horjuu
06.06.2013Salon perussuomalaiset haluavat