Maahanmuuton kuluista Salossa

Share |

Tiistai 26.11.2019 klo 13:09 - Heikki Tamminen


Koska Salon vuoden 2020 talousarvioesityksen käsittelyssä tähän asiaan ei voi edes vaikuttaa mitenkään, avaudun täällä muutaman sanan maahanmuuton kuluista Salossa.

Alla olevat kuvat ovat Salon talousarviosta. Huomaatte, että maahanmuuttajapalveluiden kulut kasvavat reilusta 200 000:sta lähes 450 000 euroon vuodessa - siis 125 prosentin kasvu.

Tämä johtuu sekä asiakkaiden määrän kasvusta että ennen kaikkea siitä, ettei valtio enää korvaa Salolle "kotouttamisen" kuluja. Korvausaika on pakolaisilla neljä vuotta ja turvapaikanhakijoina tulleilla kolme vuotta. 2015-2016 tulleet elintasosurffarit tulevat siis pikkuhiljaa kokonaan kuntien vastuulle.

Huomautin tuolloin, että Salon kannattaa kaikin keinoin vältellä heidän sijoittumistaan Saloon. Minulle sanottiin, ettei se haittaa, koska "valtio maksaa" kulut. No ensinnäkin on kysyttävä, että mistä valtio saa rahansa, ja toiseksi, että kuka ne nyt maksaa? Ensin maksoi suomalainen veronmaksaja - nyt maksaa salolainen.

Perustelutekstistä huomaatte, että joukossa on myös laittomasti maassa olevia ja valituskierteessä kikkailevia, joiden määrä on kasvussa.

Ja kuten totesin, Salo ei voi asialle mitään. Salo ei voi muuttaa lakeja ja turvapaikanhakijat, turvapaikan saaneet, pakolaiset ja laittomasti maassa olevat ovat missä lystäävät - ja heille maksetaan kaikki lain suoma yltäkylläisyys.

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti

Avainsanat: maahanmuutto, Salo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini