Vastaanottokeskus Saloon?

Share |

Keskiviikko 19.8.2015 klo 11:06 - Heikki Tamminen & Tapio Äyräväinen


Julkaistu Salon seudun Sanomien mielipidepalstalla 19.8.2015

 

Suomen Punainen Risti kaavailee perustavansa noin 200 paikkaisen vastaanottokeskuksen Halikon sairaalan tiloihin. Tilat omistaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, jonka kanssa neuvotteluja on tietojemme mukaan käyty. Salon kaupungilla ei vastaavia tiloja ole. Mikäli SPR ja VSSHP pääsevät asiasta sopimukseen, ei kaupungilla ole asiaan sanottavaa, vaikka uutisoinnin mukaan Maahanmuuttovirasto aikoo kysyä Salon kantaa asiaan (SSS 14.8.2015).

Hyviä puolia perustellaan sillä, että valtio maksaisi kulut ja että alue saisi työpaikkoja, kun palveluita ostettaisiin Salolta ja alueen yrittäjiltä. Tällainen perustelu kertoo äärimmäisen huonosta julkisen talouden tietämyksestä, sillä jokainen keskuksen käyttämä euro on julkista rahaa. Julkinen raha on veromaksajien rahaa riippumatta siitä, tulevatko ne valtiolta vai kunnalta. Valtio maksaa kulut kolmen vuoden ajan ja sen jälkeen kuluista vastaisi Salo. Salon taloudellinen tilanne ei kestä tätä rasitusta.

Maahanmuuttovirastolla on kädet täynnä töitä, sillä hakijoiden määrä on valtava. Ylivoimaisesti suurimmat ryhmät tulevat Irakista ja Somaliasta. Viime vuonna hakijoita kirjattiin yhteensä 3 651 henkeä. Elokuussa tänä vuonna tuo määrä ylitettiin jo reilusti. Valtaosa hakijoista on työikäisiä miehiä. Määrä on kasvanut siis räjähdysmäisesti.

Viranomaiset painostavat valtiota antamaan lisää rahaa ja kuntia perustamaan vastaanottokeskuksia erittäin hatarin perustein. Suomi on kirjaimellisesti Ruotsin tiellä, josta ei näytä olevan paluuta.

Turvapaikanhakijoita ei tule sekoittaa pakolaisiin, joille Suomella on kiintiö. Tällä hetkellä laitonta siirtolaisuutta, joihin suuri osa turvapaikanhakijoista lukeutuu, ei voi estää. Siksi on tehtävä politiikkaa, joka ei houkuttele laittomasti maahan pyrkiviä alueelle. Tanskassa tämä on jo toteutettu leikkaamalla sosiaalitukia ko. henkilöiltä. Suosittelemme Suomelle samaa.

Humanitäärisen maahanmuuton positiivinen perustelu työllisyysluvuilla tai vaikutuksilla kansantalouteen on ehkä suurin ”muunneltu totuus”, jota käytetään. Edellä mainitsimme, että ylivoimaisesti suurimmat turvapaikanhakijaryhmät ovat Somaliasta ja Irakista. Suomen Perustan tutkimuksen mukaan heidän nettovaikutuksensa julkiseen talouteen on maahanmuuttajaryhmistä ylivoimaisesti heikoin. He eivät työllisty ja saavat paljon tulonsiirtoja.

Suosittelemme lukijaa etsimään käsiinsä myös Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen teettämän selvityksen Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä. Siitä käy ilmi, että nämä ryhmät ovat yli 1 000 prosenttisesti yliedustettuja seksuaali- ja väkivaltarikoksissa.

Lyhyestä virsi kaunis. Vastustamme Saloon kaavailtavan vastaanottokeskuksen perustamista. Sen hyväksyminen siunaisi löyhän ja vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan. Suomen on oltava edelläkävijä valikoivassa maahanmuutossa, jossa Suomeen tullaan vain työn tai rakkauden perässä.

Heikki Tamminen

Kaupunginvaltuutettu (ps.)

Tapio Äyräväinen

kaupunginvaltuutettu (ps.) 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini