Salon maahanmuuton kustannukset noin 3,1 miljoonaa euroa

Share |

Maanantai 10.8.2015 klo 10:39 - Heikki Tamminen


Olen unohtanut informoida täällä teitä siitä, että Salon Perussuomalaisten aloite maahanmuuton kustannusten selvittämiseksi on tuottanut tulosta. Virkamiesarvio on noin 3,1 miljoonaa euroa. Tästä puuttuu luonnollisesti mm. harkinnanvarainen toimeentulotuki, koska sitä on lain puitteissa mahdoton yksilöidä. Jutusta käy ilmi, että jostain syystä Suomessa juuri tämä kustannuserä on hankala laskea, vaikka yleensä täällä tiedetään, jos naapuri pieraisee.

Olen yllättynyt, että selvitys tuotti noinkin korkean luvun. Salon tilanne on äärimmäisen vaikea, joten viimeistään nyt myös maahanmuuttajien palvelut on otettava säästökohteeksi. Tähän ei ole ennen suostuttu (ehdotettu kyllä on). Pyhään lehmään on nyt kajottava. Työ ei jää tähän.

Huomioitavaa on, että kyse on siis kaupungin netokustannuksesta (3,1 Me). Siihen ei ole laskettu koko yhteiskunnan kuluja. Valtio korvaa kunnile leijonan osan maahanmuuton aiheuttamista kustannuksista. Tämä laskelma on tehty 77 humanitäärisin perustein Salossa asuvien pohjalta. 

Kokonaiskustannus on taustalaskelmien perusteella 9640 euroa per lätty, per vuosi. Tässä ovat mukana valtion korvaamat menot, jotka ovat veronmaksajien rahoja siinä missä muutkin. Kokonaiskustannus (kunta + valtio) Salon osalta on reilut 10 miljoonaa virkamieslaskelman pohjalta.7.jpg

mm-kulut-Salo.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini