Jatkojytky ja kiitokset

Share |

Maanantai 20.4.2015 klo 9:03 - Heikki Tamminen


Tanner tömisi, kun puolueen vaalivalvojaisissa Bottalla huudettiin tulosten pikkuhiljaa varmistuessa: ”JYTKY, JYTKY, JYTKY!” Vaikka paikkamäärä tippui yhdellä, se todella oli jytky. Perussuomalaiset sai toiseksi suurimman eduskuntaryhmän paikan ja betonoi asemansa suomalaiseen politiikkaan. Perussuomalaista politiikkaa tarvitaan.

Kun ennakkoäänet saapuivat, olin pettynyt. Ei sitä pidä selitellä. 15,9 prosenttia ei tyydyttänyt, mutta kutina oli, että siitä vielä noustaan ja niin tehtiinkin. Perussuomalaisten harppaus vaalipäivänä oli valtava.

Perussuomalaiset jäivät harmittavan lähelle neljättä paikkaa Varsinais-Suomessa. Näin se joskus menee, mutta kokonaistulos on valtavan hyvä. Turku on yleisesti ollut Perussuomalaisille vaikea paikka, mutta se saatiin korjattua. Kotikaupungissani Salossa tulos oli veret seisauttava. Perussuomalaiset oli ylivoimaisesti suurin puolue 23,9 prosentin kannatuksella. Toisena oli SDP 20,8 prosentilla. Tulos on historiallinen. Salossa kannatus nousi vuoden 2011 tuloksesta 4,8 prosenttiyksikköä. Olemme siis tehneet jotain oikein.

Lopullinen äänimääräni oli Varsinais-Suomessa 3514. Olen tähän tyytyväinen. Kun ajattelee, että 3500 ihmistä luottasi siihen, että minä olisin hyvä hoitamaan valtakunnan asioita, se vie mielen nöyräksi. Rakkaat äänestäjät, lämmin kiitos. 

Tulos tehtiin suurella sydämellä ja työmäärällä. Budjettini oli vajaat 5000 euroa. Työ tehtiin porukalla. En tiedä miten kiittäisin niitä ihmisiä tarpeeksi, joka puolestani tekivät pyyteetöntä työtä, pitkiä päiviä ja ajoivat lukemattomia kilometrejä.

Kiitos vaalipäällikölleni Sinikalle ja Salon vaalipäällikölle Tapiolle. Pussaan teitä hulluja (poskelle)! Kiitos isä, äiti, veli, Leena, Klasu, Aaro, Hilkka, Mari, Onni, Johanna, Sanna, Jorma, Harri, Mikko, Mika, Tomi, Jarkko, Susanna, Teemu, koko Sundholmin sakki… lista on pitkä, kuten lukija huomaa. Ilman teitä kaikkia en olisi jaksanut enkä pystynyt. Eiköhän pidetä ”pienet” iltamat porukalla.

Kiitos myös esimiehilleni kansanedustaja Ville Vähämäelle ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aholle. Ilman työkokemustani en kirjoittaisi tätä. Lukijalle tiedoksi, että molemmat työsuhteet jatkuvat, eli minua voi jatkossakin häiritä näissä asioissa.

Parhaimmat onnitteluni vaalipiirin valituille Kike Elomaalle, Ville Taviolle ja Maria Lohelalle. Olette todella paikkanne ansainneet.

Eiköhän tämä kirjoitus ollut tässä. Vielä kerran, lämmin kiitos. Tästä se työ vasta alkaa, nimittäin hallitusneuvotteluista.


Kommentit

20.4.2015 12:26  O.P

Ymmärtänet, että et päässyt läpi sen takia etten saanut ämpäriä. Ja toisekseen menit ottamaan lahjuksena sinisen ämpärin.

20.4.2015 16:03  Minna

Ole hyvä vaan :)

29.4.2015 23:17  Allan

Lierihattumies.
Sinut on kuvattu - itse teossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini