Maahanmuuton kustannuksista

Share |

Perjantai 3.4.2015 klo 10:17 - Heikki Tamminen


Ajatuspaja Suomen Perusta on saanut tutkittua maahanmuuton kustannuksia Suomessa. Tutkimus todistaa sen, mitä nuivat äänet ovat sanoneet - maahanmuutto maksaa. Se maksaa vähintään 700 miljoonaa euroa vuodessa. 

Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen ehti jo arvostella tutkimusta. Hän sanoo, ettei tutkimus huomioi koko elinkaarta ja se käsittelee maahanmuuttoa yhtenä kokonaisuutena. Nikun kritiikki osuu omaan nilkkaan. Tutkimus nimen omaan käsittelee kokonaisuutta, eikä tarkoituksella nosta tikun nokkaan vain humanitääristä maahanmuuttoa. Mukaan on laskettu myös työperäinen maahanmuutto, jottei tutkimus olisi harhaanjohtava.

Tutkimuksesta käy ilmi, että yksikköhinnaltaan kalleimmaksi Suomelle tulevat somalit ja irakilaiset. Ainoan positiivisen nettovaikutuksen antavat saksalaiset. Kokonaishinnaltaan kalleimmaksi tulevat entisen Neuvostoliiton alueelta tulleet, vaikkei heidän yksikkökustannus pääse somalien lähelle. Heitä on kuitenkin määrällisesti paljon. Somalit ja irakilaiset tulevat kokonaiskustannuksissa kuitenkin hopealle ja pronssille kustantaen Suomelle lähes 100 miljoonaa euroa per ryhmä.

On siis selvää, että Suomi noudattaa vaikutuksiltaan vähä-älyisten maahanmuuttopolitiikkaa. Harjoitettu politiikka on sosiaalisilta ja taloudellisilta vaikutuksilta negatiivista. Vain saksalaisista näyttää olevan Suomelle hyötyä.

Maahanmuutton tulisi perustua vain ja ainoastaan tarveharkintaan. Humanitääristä maahanmuuttoa ei tarvita. Suomessa jo olevia humanitäärisiä muuttajia tulee kannustaa maastamuuttoon avokätisesti. Tästä kirjoitin jo aiemmin.

Koko tutkimuksen löydän Suomen Perustan sivuilta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini